Radio 10 komt onder een dak met 538, Sky en Veronica. Ook de zenders 100%NL en SLAM! gaan samen verder, onder de vleugels van een Oostenrijkse eigenaar, zo maakt Talpa dinsdag bekend.

Talpa is het moederbedrijf van 538 en SLAM!. De onderneming heeft al een minderheidsbelang in RadioCorp, de eigenaar van Radio 10 en 100% NL, en neemt dat bedrijf nu helemaal over. 

Vervolgens worden 538 en Radio 10 ondergebracht in een nieuw radiobedrijf dat Talpa aan het optuigen is samen met Telegraaf Media Group (TMG), het moederbedrijf van Sky en Veronica.

De Oostenrijker Karl Habsburg, een van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp, neemt 100% NL en SLAM! over. Daardoor ontstaat een nieuwe radiogroep waar Talpa niet bij betrokken is.

Financiële details over de genoemde transacties werden niet vermeld. Toezichthouders moeten zich er nog over buigen.

Doelgroepen

De herschikking zorgt er volgens Talpa voor dat de nieuwe joint venture met TMG, waarin het zelf een belang van 77 procent krijgt, zo divers mogelijke doelgroepen gaat bedienen.

De samenwerking tussen de twee mediabedrijven op onder meer radiogebied werd in januari al aangekondigd. Meer details worden naar verwachting nog voor de zomer bekendgemaakt.