Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de bekende belegger Warren Buffett, heeft in het eerste kwartaal de winst zien stijgen met waarschijnlijk 8 procent.

Deze voorlopige cijfers presenteerde het bedrijf bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, een belangrijk evenement voor Warren Buffett en zijn fans.

Er kwamen naar verluidt zo’n 40.000 mensen op de bijeenkomst van de miljardair af. De vergadering wordt ook wel het ‘Woodstock voor kapitalisten’ genoemd.

Buffett gaf aan dat sommige takken van zijn enorme portfolio wat minder presteerden. Zo werd zijn spoorvervoerder geraakt door dalende olie- en steenkoolprijzen. De verzekeringstak, die altijd een belangrijke inkomstenbron voor de investeerderis is geweest, maakte verlies door hagelstormen.

Aandelen 

Berkshire Hathaway is eigenaar van zo’n negentig bedrijven die onder andere actief zijn in energie, de verzekeringsbranche en het spoorvervoer. Verder heeft het bedrijf zo’n 100 miljard dollar gestoken in andere aandelen.  

Buffett vertelde verder dat de huidige presidentsverkiezingen waarschijnlijk geen grote gevolgen gaan hebben voor Berkshire. In het geval dat Donald Trump de verkiezingen wint, ziet Buffett eventuele nieuwe regelgeving niet als het grootste probleem. De investeerder zelf steunt Hilary Clinton.