Vanaf zaterdag is het eerste La Place-restaurant in een V&D-pand weer open. Het gaat om de voormalige V&D in Arnhem. Klanten kunnen de "vertrouwde producten en gezichten" verwachten, meldt de organisatie.

Sportketen Topshelf begint een nieuwe winkel in het oude V&D-pand in Arnhem. Zodoende kan de La Place daar ook weer open.

Supermarktbedrijf Jumbo nam alle bezittingen en de meeste alleenstaande vestigingen van de keten in januari over uit de failliete boedel van V&D.

De losse vestigingen van het restaurantbedrijf waren al open. Zaterdag volgt de eerste vestiging binnen een voormalig warenhuis van V&D. Jumbo kan geen uitspraken doen over het openen van de andere restaurants binnen de warenhuisfilialen. Het bedrijf is nog in gesprek over de verdere mogelijkheden voor voortzetting.

Buitenland

Jumbo-topman Frits van Eerd zei eerder in gesprek met NU.nl dat hij niet uitsluit dat het aantal buitenlandse vestigingen van La Place verder groeit.

De keten heeft al vestigingen in Duitsland, in België en op Bali. "We zijn altijd op de nationale markt gefocust geweest, maar we gaan onderzoeken of de buitenlandse markt ook bij ons past. Het management van La Place is er in ieder geval enthousiast over", lichtte Van Eerd toe.

V&D

Vorige week ging het laatste filiaal van V&D in Hilversum dicht. Met de sluiting kwam definitief een einde gekomen aan het 129-jarige Nederlandse warenhuisconcern.

De voorheen grootste warenhuisketen van Nederland, ging  in februari definitief ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken.

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds

Tijdlijn V&D