AMSTERDAM - Het Dolfinarium in Harderwijk gaat 190 banen schrappen. Dat heeft de directie dinsdagochtend laten weten aan de vakcentrale CNV. In totaal werken driehonderd mensen in het pretpark. Reden voor het ontslag is dat het Dolfinarium voortaan in de winter gesloten is.

Het merendeel van de werknemers die weg moeten heeft een tijdelijk contract. Maar ook 52 vaste werknemers moeten opstappen. De meeste ontslagen vallen binnen het horecagedeelte van het Dolfinarium. Ook zal een aantal stewards dat in de zomer de drukke bezoekersstroom begeleidt, worden ontslagen.

De wintermaanden bleken niet rendabel genoeg te zijn voor de directie van het pretpark. Slechts tien procent van het totale aantal bezoekers per jaar bezoekt het Dolfinarium in de wintermaanden. Voortaan wordt de winterperiode gebruikt voor onderhoud en het ontwikkelen van nieuwe shows. Tussen 1 november en half april is het Dolfinarium voortaan gesloten voor publiek.

CNV-horeca gaat volgende week besprekingen voeren met de directie. Volgens CNV-woordvoerder Jan Immerzeel zag het eerste voorstel van de directie voor een sociaal plan 'er niet slecht uit.' Wat dit plan inhoudt kon Immerzeel niet zeggen.