Winkelbedrijf Blokker Holding komt met een nieuwe ingreep in de organisatie. Kookwinkelketen Cook&Co gaat verder als webshop. 

De twintig filialen sluiten vanaf juni gefaseerd de deuren, waardoor circa 85 arbeidsplaatsen verloren gaan.

De webshop van Cook&Co laat jaarlijks een forse omzetgroei zien, terwijl de fysieke winkels al enkele jaren verlieslatend zijn, stelde de onderneming dinsdag in een verklaring. Dit ondanks diverse pogingen om de verkopen in de winkels op te krikken.

Blokker Holding, onder meer bekend van de winkels van Blokker, Marskramer, Xenos en Intertoys, is al langer bezig om de kosten terug te brengen en de omzet weer te laten groeien. Vorige week werd nog een nieuwe ontslagronde bij de Blokker-winkels aangekondigd. Eerder dit jaar schrapte het bedrijf al banen bij Xenos.

Verbeterplannen

Een woordvoerster van Blokker Holding laat weten dat bij elke keten van het moederbedrijf momenteel aan verbeterplannen wordt gewerkt. Ze voegt daar wel aan toe dat dit niet betekent dat er bij al die formules dezelfde keuzes gemaakt worden.

''Triest. Dit zijn weer 85 mensen die aan de lange rij met werklozen worden toegevoegd'', reageert vakbond CNV op de ingreep bij Cook&Co. Volgens CNV-bestuurder Martijn den Heijer werken veel Cook&Co-medewerkers al erg lang bij de keten. Het zal voor hen waarschijnlijk lastig worden om nieuw werk te vinden.

Cook&Co komt voort uit de winkels van Hoyng, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1880. Bij de keten blijft geen enkele baan behouden. Blokker Holding brengt de webshop van Cook&Co voortaan onder bij onlinetak Nextail, die voor meer Blokker-ketens de webwinkel beheert.