Istanbul was in 2015 de populairste intercontinentale bestemming voor zakenreizen vanuit de Benelux. In het voorgaande jaar moest de Turkse stad nog Dubai, New York en Singapore voor zich dulden.

Singapore, New York, Dubai en Cairo nemen de tweede tot en met de vijfde plaats in, zo maakt zakenreisorganisatie BCD Travel dinsdag bekend bij haar jaarlijkse  publicatie van de top tien van bestemmingen. De laatste vijf plekken op de lijst worden ingenomen door Moskou, Shanghai, Manilla, Curaçao, en Washington.

"De laatste vijf jaar zien we heel wat verschuivingen in zakenreisbestemmingen. Voor Europa blijven die verschuivingen beperkt, maar buiten Europa valt het op dat het aantal reizen naar Afrika afneemt. Ook de Amerikaanse bestemmingen doen het minder goed dan vroeger", aldus het bedrijf.

Binnen Europa staat Parijs net als in voorgaande jaren op de eerste plaats, gevolgd door Londen. Op de derde plek staat Straatsburg, terwijl dat in voorgaande jaren nog Frankfurt was. Straatsburg is de sterkste stijger.

Parijs en Londen zijn samen goed voor 52 procent van de verkochte vliegtickets binnen de top tien. Ondanks de terreurdreiging en de gebeurtenissen in Parijs, werden er 11 procent meer vlieg- en treintickets verkocht naar de Franse hoofdstad dan in net voorgaande jaar.

In de Europese top tien staan verder Frankfurt, München, Kopenhagen, Madrid, Berlijn, Milaan en Wenen.