Fastned heeft een overeenkomst gesloten met NS Stations voor de bouw van drie snellaadstations voor elektrische auto's. 

Op braakliggende terreinen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen snellaadstations gebouwd worden, maakt Fastned dinsdag bekend. NS Stations is eigenaar van deze terreinen.

Fastned werkt aan een Europees netwerk van snellaadstations langs snelwegen. De overeenkomst met NS Stations biedt het bedrijf de mogelijkheid ook op verschillende stedelijke locaties neer te strijken.

De komende tijd wordt besproken of er op nog meer locaties snellaadstations gebouwd zullen worden. Daarvoor is het bedrijf in gesprek met zowel NS als verschillende gemeenten, zo laat een woordvoerster weten. "We kijken onder meer naar Utrecht, Eindhoven en Breda."

Op termijn wil Fastned in alle Nederlandse steden snellaadstations hebben. "We beginnen in de grotere steden. Maar de onderhandelingen verlopen niet zo snel en ook moet de financiering rondkomen." 

Snelwegen

Fastned heeft inmiddels vijftig stations op A-locaties langs de snelweg. Volgens het bedrijf neemt de behoefte toe om ook in steden snel elektrische auto's te kunnen opladen.

"Het is een mooie overeenkomst omdat NS Stations diverse gronden in bezit heeft die zich bevinden aan de rand van grotere steden. Wij willen graag snellaadstations langs uitvalswegen van steden realiseren zodat mensen niet meer afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van laadpalen", zegt Fastned-directeur Michiel Langezaal.

Elektrische auto's kunnen in gemiddeld twintig minuten opgeladen worden bij een snellaadstation.