Transavia breidt zijn vluchtaanbod komende winter met 23 procent uit. Er komen nieuwe bestemmingen bij en op veel bestaande routes wordt het aantal vluchten flink uitgebreid.

Opvalland is daarbij de sterke groei die gepland staat voor de Nederlandse tak van de luchtvaartmaatschappij. Voor het eerst is de groei van het vluchtaanbod daar bijna net zo sterk als in Frankrijk.

Waar deze zomer met name is ingezet op meer vluchten naar belangrijke zakelijke bestemmingen, wil de budgetdochter van Air France-KLM zich vanaf november ook meer richten op de vakantiereiziger. Er wordt daarbij vaker naar winterzon- en wintersportbestemmingen gevlogen.

Dit voorjaar kreeg Transavia in Nederland voor het eerst in lange tijd de ruimte om de capaciteit uit te breiden. Het aantal beschikbare stoelen ligt ondertussen 6 procent hoger dan een jaar eerder. Met een toename van 22 procent in het winterschema wordt het aanbod dus nog verder vergroot.

De in 2006 opgerichte Franse tak van Transavia groeit al langer sterk, De prijsvechter speelt een sleutelrol in de toekomstplannen van Air France-KLM. Om onder de moordende concurrentie in de Europese luchtvaartbranche het hoofd boven water te houden, wil het concern de kosten verlagen.

Transavia opent onder meer een nieuwe basis in München. Maar vanwege de forse investeringen die daarvoor nodig zijn, zit Transavia nog steeds in de rode cijfers.