Schoenenwinkelketen Scapino heeft in totaal 3,1 miljoen euro betaald voor de overname van de in de winkel gevestigde shop-in-shops van Aktiesport.

Daarvan was 500.000 euro bestemd voor de inventaris en 2,6 miljoen euro voor de voorraden, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde eerste faillissementsverslag over Unlimited Sports Group (USG), het failliete moederbedrijf van onder meer Aktiesport.  

In maart werd duidelijk dat Scapino alle 128 shop-in-shops van de sportwinkel overnam. De op zichzelf staande winkels van Aktieport vielen niet onder de overname, maar die werden later samen met de die van zusterbedrijf Perry Sport overgenomen door het Britse JD Sports, voor ruim 26 miljoen euro.

Scapino zelf werd eind vorig jaar ook failliet verklaard, maar maakte een doorstart onder nieuwe eigenaar Ziengs.

Het faillissement van USG was volgens de curatoren "een gevolg van een samenloop van omstandigheden". Zo had het concern te kampen met de slechte retailmarkt. Bovendien had de onderneming 139 shop-in-shops in de warenhuizen van V&D en in winkels van Scapino. Het faillissement van die twee ketens bracht USG een gevoelige klap toe.

Over het boekjaar 2013 behaalde het bedrijf nog een positief resultaat van ruim 1,1 miljoen euro, in het daaropvolgende jaar werd een verlies van 659.000 euro geboekt.