Een bimbobox met muziekmakende aapjes voor 22.500 euro. Dat is het meest in het oog springende resultaat van de veiling van de inventaris van het gevallen warenhuisconcern V&D. 

Ook andere objecten trokken de aandacht bij de onlineveiling van Troostwijk Auctions die vrijdag zijn laatste dag kende.

Het veilinghuis spreekt van een ''goede opbrengst'', wat wil zeggen ''meer dan bij een gemiddelde kantoorinventaris''. Maar Troostwijk Auctions kan vanwege afspraken met de curatoren niet aangeven hoeveel het aanbod van voornamelijk kantoorstoelen, bureaus en oude computers precies heeft opgeleverd.

De nostalgische aapjeskast stond vroeger in de V&D in Dordrecht. Winkelbezoekers konden er een muntje ingooien om naar liedjes te luisteren. Een ander object dat ook veel opbracht is het bronzen beeld van een zeemeermin, de blikvanger van het hoofdkantoor in Amsterdam. Daar is 20.000 euro op geboden.

Video: De bimbobox van de V&D

Bimbobox bij V&D
Bimbobox bij V&D

Dicht

De V&D in Hilversum is volgende week zaterdag, 23 april, het laatste filiaal van de failliete warenhuisketen dat definitief zijn deuren sluit.

V&D ging halverwege februari definitief ten onder, nadat een doorstart was mislukt. Wel werd de restaurantketen La Place overgenomen door supermarktconcern Jumbo.