De rechtbank Oost-Brabant heeft donderdagmiddag uitstel van betaling verleend aan Hout-Brox B.V en de daaraan gelieerde vennootschappen.

Het gaat om 22 winkels van Hout-Brox en drie van Duthler. De kledingketens vallen onder het moederbedrijf Brova Fashion Group, zij waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Bij het bedrijf werken ongeveer 350 mensen.

Hout-Brox heeft een doelgroep van dames en heren tussen de 35 en 65 jaar. De winkels van Duthler richten zich op kleding voor het hele gezin.

Bewindvoerder Floris Dix liet vrijdag weten de filialen voorlopig open te houden, terwijl hij samen met de directie zal proberen waar nodig ''brandjes te blussen''.

Brova was tot twee weken geleden geleden ook eigenaar van het kledingmerk Purdey, maar toen financierder ING de geldkraan dichtdraaide, moest het van de hand worden gedaan.. De 22 kledingwinkels zijn toen verkocht aan O&C Investments. 

"Uitstel van betaling is nooit een goed teken en het is weer in de retailbranche. Het is buitengewoon vervelend voor de werknemers", aldus vakbond FNV.