Winkelketen Action heeft in 2015 zijn omzet met 32 procent zien toenemen naar 1,95 miljard euro. 

Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) groeide flink. Die kwam vorig jaar 36 procent hoger uit op 226 miljoen euro.

In het afgelopen jaar heeft de winkelketen 141 nieuwe winkels geopend. Met name in Frankrijk nam het aantal filialen toe. Daarmee creëerde de keten zo'n zevenduizend nieuwe banen. Er werken nu zo'n 28.000 medewerkers bij Action.

In 2015 opende het bedrijf vestigingen in Luxemburg en Oostenrijk. Daarmee kwam het totaal aantal winkels van Action eind vorig jaar uit op 655 in zes landen.

Het aantal filialen in Frankrijk is in 2015 meer dan verdubbeld tot 120. In Nederland zijn zeventien nieuwe winkels geopend. In België openden 23 nieuwe winkels de deuren en in Duitsland 31.

Klanten

Gemiddeld bezochten wekelijks vijf miljoen mensen een winkel van Action. De keten wist niet alleen nieuwe klanten aan te trekken, maar kon ook bestaande klanten vaker naar de filialen lokken.

"Action heeft wederom een zeer succesvol jaar achter de rug. Opnieuw hebben we een sterke groei in omzet en ebitda gerealiseerd", aldus CEO Sander van der Laan.

Dit jaar wil het bedrijf verder uitbreiden in landen waar Action al actief is. De onderneming richt zich daarbij met name op Duitsland en Frankrijk. De winkelketen wil dit jaar meer nieuwe winkels openen dan in 2015.