In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 4.451 nieuwe aanhangwagens verkocht. Dat is 11 procent meer dan een jaar eerder.

Daarmee liggen de verkoopcijfers op koers voor het hoogste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008, blijkt donderdag uit cijfers die NU.nl van branchevereniging BOVAG heeft ontvangen.

In 2008 werden nog werden 24.437 aanhangwagens verkocht. Daarna daalde de verkoop flink, om in 2015 weer op te krabbelen naar 17.299 stuks. De BOVAG verwacht na dit eerste kwartaal op zo'n 19.000 verkocht aanhangwagens aan het einde van 2016 te belanden.

Na het uitbreken van de crisis deden aannemers en hoveniers weinig investeringen, waardoor de verkoopcijfers van aanhangwagens flink daalden. Nu de economie weer aantrekt, groeit de aanhangwagenbranche weer. Vooral de verkoop van aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel is flink gegroeid.

De vier grootste fabrikanten van aanhangwagens zijn allen afkomstig uit Noord-Brabant en hebben ongeveer de helft van de markt in handen.