De Zeeuwse energieleverancier DELTA heeft een flink verlies geleden in 2015. Het bedrijf verwacht banen te moeten schrappen. 

Dit meldt DELTA bij de presentatie van de jaarcijfers. 

Onder de streep boekte DELTA een nettoverlies van 110,7 miljoen. In 2014 werd nog een kleine winst van 4 miljoen euro gemeld. 

Het verlies was voornamelijk te wijten aan een voorziening van 154,3 miljoen euro voor de Gasflex-activiteiten. Zonder deze voorziening zou een winst zijn geboekt van 43,6 miljoen euro. 

Banen

Een woordvoerster sprak van mogelijk honderd tot tweehonderd banen die verloren gaan. Bij Delta staan momenteel 1.700 werknemers op de loonlijst.

De woordvoerster gaf aan dat eind april, begin mei meer details bekend worden, wanneer de plannen ook aan de aandeelhouders worden gepresenteerd.

Lagere energieprijzen 

De omzet van DELTA daalde van 1,9 miljard euro naar 1,3 miljard euro door lagere energieprijzen en afzetvolumes. Ook de verkoop van Indaver zorgde voor een omzetdaling. 

"DELTA bereidt zich op dit moment voor op een herstructurering", schrijft de onderneming. DELTA zegt dit jaar nog met plannen te komen voor het herkapitaliseren of verkopen van onderdelen. 

"Hoewel dit plan streeft naar behoud van maximale duurzame werkgelegenheid zal in elk scenario voor de toekomst van DELTA werkgelegenheid verdwijnen."