'Chinezen geven strijd om Starwood Hotels op'

De Chinese verzekeraar Anbang staakt de strijd om de overname van de Amerikaanse hotelgroep Starwood Hotels. 

Dat meldde de Wall Street Journal donderdag op gezag van bronnen rond het overnameproces.

Anbang, eigenaar van onder meer de Nederlandse verzekeraar Vivat, verhoogde eerder deze week nog zijn overnamebod op Starwood Hotels. Het probeerde daarmee Marriott International af te troeven, dat zijn branchegenoot eveneens wil inlijven.

De Chinezen waren bereid 14 miljard dollar op tafel te leggen, Marriott ging tot dusver niet verder dan 13,6 miljard dollar. Van beide kanten was dat al het tweede bod op Starwood, eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton op Schiphol.

Miljoen kamers

Marriott is het moederbedrijf van bekende ketens als Ritz-Carlton en Renaissance. Starwood heeft namen als Sheraton en Le Meridien. Bij een fusie van de twee bedrijven zou 's werelds grootste hotelconcern ontstaan, met 1,1 miljoen kamers, verdeeld over ruim 5500 hotels in meer dan honderd landen.

Anbang is vooral in de financiële sector actief maar zette onlangs al een eerste stap in het Amerikaanse hotelwezen. De verzekeraar betaalde 6,5 miljard dollar voor Strategic Hotels & Resorts, eigenaar van het befaamde Waldorf Astoria in New York.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie