Cameron zoekt oplossing voor crisis staalsector

De Britse premier David Cameron wil een oplossing vinden voor de crisis in de staalindustrie in zijn land.

Staalconcern Tata Steel kondigde woensdag aan zijn verlieslijdende Britse activiteiten te willen verkopen, waardoor duizenden banen in gevaar komen.

Cameron stelde dat de overheid werkt aan mogelijkheden om de toekomst van de Britse staalindustrie op de lange termijn veilig te stellen. Nationalisatie is echter niet de oplossing, aldus de premier. Het is volgens Cameron ook niet zeker dat een koper zal worden gevonden voor de Britse tak van Tata Steel. 

Volgens de BBC zou de regering echter wel van plan zijn kredietgaranties te bieden aan een potentiële koper van de Britse activiteiten van Tata Steel. Ook zouden er strengere regels worden overwogen voor het gebruik van Brits staal bij infrastructurele projecten in het land.

Geen actie

De Britse oppositie vindt dat Cameron de kwestie niet juist behandeld heeft. De premier en zijn minister van Economische Zaken waren allebei uit het land toen het nieuws naar buiten kwam en waren daardoor niet in staat om gelijk actie te ondernemen. 

Hoogovens

Bij het Indiase Tata Steel werken in Groot-Brittannië circa 15.000 werknemers, waaronder bij de grote staalfabriek in Port Talbot in Wales. Het bedrijf is ook moederconcern van de hoogovens in IJmuiden.

Tata Steel heeft last van moeilijke marktomstandigheden vanwege een zwakke vraag en het overaanbod op de markt. Dat komt mede door de grote export van goedkoop Chinees staal.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie