Topman Wehkamp vertrokken vanwege conflict

Topman Gert van de Weerdhof is afgelopen week met ruzie vertrokken bij Wehkamp.

Dat heeft een woordvoerder van het webwinkelbedrijf vrijdag bevestigd na een bericht in De Telegraaf. Ook de financieel directeur wordt per 1 april vervangen, maar dat heeft te maken met ''privéomstandigheden''.

Het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holdings, werd vorig jaar overgenomen door de Britse durfinvesteerder Apax. Daarna is onenigheid ontstaan tussen Van de Weerdhof en de raad van commissarissen over de te volgen koers, waarop de topman de eer aan zichzelf hield.

Waar het conflict precies over ging, kon de woordvoerder niet zeggen. ''Maar het heeft niets te maken met de prestaties van Wehkamp. Wij groeien gewoon conform de markt'', zegt hij. De Brit Jonny Crowe neemt het roer voorlopig over. Hij brengt ruime ervaring in de internet- en e-commercebranche mee.

De Telegraaf meldde verder dat RFS Holdings webwarenhuis FonQ, een zusterbedrijf van Wehkamp, wil verkopen. De zegsman sprak dat evenwel tegen.

''Er zijn daar geen ontwikkelingen'', stelt de zegsman. Dieper wilde hij niet op de kwestie ingaan. ''Dat zijn geruchten in de markt, daar geven wij nooit commentaar op.''

Lees meer over:
Tip de redactie