De Canadese patatproducent McCain heeft toestemming gekregen voor de overname van de Tilburgse krokettenmaker Van Geloven, vooral bekend van het snackmerk Mora. 

Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, meldde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) donderdag.

De overname van Van Geloven werd begin deze maand aangekondigd. Daarmee komt het bedrijf alsnog in handen van een branchegenoot. Vier jaar geleden strandde een overname door Royaan, eigenaar van onder meer de merken Van Dobben en Kwekkeboom, wel op mededingingsbezwaren.

Van Geloven kwam daarna in handen van de Britse investeerder TowerBrook Capital. Die verkoopt het bedrijf door aan McCain, maar behoudt wel een minderheidsbelang. Financiële details over de transactie zijn niet naar buiten gebracht.

Eigen naam 

Behalve van Mora is Van Geloven eigenaar van het ambachtelijke bitterballen- en krokettenmerk De Bourgondiër en satéspecialist Hebro. Daarnaast levert het bedrijf onder de eigen naam en onder de merken Van Lieshout en Welten snacks aan horecagelegenheden. Ook veel huismerken komen bij Van Geloven vandaan.

Na de overname verwacht Van Geloven te kunnen profiteren van de wereldwijde schaalgrootte van McCain als producent van diepvriesproducten. Het Brabantse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 197 miljoen euro.