Britse banken hebben bij monde van de branchevereniging hun zorgen geuit over een mogelijke Brexit. Volgens de banken heeft een Brits vertrek uit de Europese Unie negatieve gevolgen voor de zaken. 

De British Bank Association (BBA) heeft haar leden in een onderzoek hun mening gevraagd over een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Onder de leden zijn grote internationale banken als HSBC, Lloyds, RBS en Barclays.

Ruim 60 procent van de ondervraagden zegt dat het een negatieve impact zal hebben op hun activiteiten als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zou verlaten. Verder noemt 26 procent van de leden de impact van een mogelijke Brexit 'significant'.

Hoewel uit het onderzoek dus blijkt dat de banken negatieve gevolgen zien, benadrukt de BBA dat de banken zich niet concreet voor of tegen een Brexit hebben uitgesproken. Daarom neemt de BBA in deze kwestie zelf geen stelling in, zo laat het hoofd van de organisatie weten. 

Banen

Eerder had de Zwitserse bank Credit Suisse al gezegd dat er bij een Brexit duizenden banen op het spel komen te staan. Volgens een adviseur van de bank is het niet ondenkbaar dat op die manier zo'n 15 procent van de banen in de financiële sector in Londen verloren gaat.

Topman Stuart Gulliver van HSBC heeft eerder ook al gezegd dat hij zo'n duizend zakenbankiers zou overplaatsen van Londen naar Parijs bij een Brexit.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door: In60seconds