Transavia wil de komende twee jaar nog vier tot zes uitvalsbases in het buitenland openen. Dat zegt topman Mattijs ten Brink in een interview met het AD, waarvan een gedeelte woensdagavond is gepubliceerd.

De prijsvechter binnen de luchtvaartgroep Air France-KLM, vliegt met ingang van vrijdag vanaf München op en neer naar achttien bestemmingen in Europa.

De vier vliegtuigen die de Nederlandse tak van Transavia stationeert in de Zuid-Duitse stad, zijn de eerste buiten de thuismarkten Nederland en Frankrijk.

''We willen volgend jaar een à twee nieuwe bases openen en in 2018 drie à vier'', zegt Ten Brink. ''Ik kan nog geen namen noemen, maar de kans dat we niet verder groeien in Duitsland, is klein.'' Dat het niet bij München zou blijven was al duidelijk, maar over het tempo van de geplande expansie liet Transavia zich niet eerder uit.

Ten Brink noemde verder Oostenrijk als een markt waar nog groeiruimte bestaat voor prijsvechters. Eerder liet hij al weten dat gedacht wordt aan Portugal, Spanje en Italië. Waar Transavia precies neerstrijkt, zal afhankelijk zijn van de marktvraag, maar ook van de beschikbaarheid van geschikte start- en landingstijden.