De Britse beurshandelaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde flash crash op Wall Street in 2010 mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter woensdag bepaald. 

Navinder Sarao gaat in beroep tegen de beslissing, laat zijn advocaat weten.

Op 6 mei 2010 ging de Dow-Jonesindex in een paar minuten tijd zeer sterk omlaag, waarna de index weer snel flink herstel liet zien.

Sarao, die vanuit zijn ouderlijk huis in de buurt van vliegveld Heathrow in Londen handelde op de optiebeurs in Chicago, zou valse orders hebben geplaatst om de markt te manipuleren.

Met een aangepaste computer zou Sarao grote verkooporders hebben aangemaakt, waardoor de prijzen omlaag gingen. Vervolgens annuleerde hij die transacties en kocht hij in tegen de lagere prijzen. Daarmee zou hij ongeveer 40 miljoen dollar, omgerekend bijna 36 miljoen euro, winst hebben gemaakt.

Sarao ontkent alle aantijgingen aan zijn adres. Zijn advocaat Richard Egan zei na de uitspraak: "We denken dat we nog steeds een sterk verweer hebben en gaan in beroep tegen deze beslissing."

Het vonnis gaat niet over de schuld of onschuld van Sarao, maar over procedurele zaken. Minister van Binnenlandse Zaken Theresa May moet de uitlevering goedkeuren, voordat die echt kan plaatsvinden.