Een doorstart van sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport kan binnen enkele dagen geregeld zijn.

Dit zegt een woordvoerder van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) tegenover NU.nl. Het ziet er nog steeds goed uit, aldus de voorlichter, hoewel er nog geen zekerheden zijn.  

Het Britse JD Sports Fashion is als enige overgebleven voor een overname van Perry Sport en Aktiesport. Vorige week werd al vooruitlopend op een overnameakkoord toestemming gevraagd aan toezichthouder ACM. Binnen vier weken maakt de toezichthouder bekend of er toestemming komt.

Achthonderd winkels 

JD Sports is onderdeel van Pentland Group PLC en is gespecialiseerd in de verkoop van sportkleding, -schoenen, -artikelen en -accessoires. JD Sports exploiteert meer dan achthonderd winkels en heeft ook meerdere vestigingen verdeeld over Nederland.

De curator heeft in de afgelopen weken met tenminste negen serieuze partijen onderhandeld over doorstarts van verschillende ketens en merken van USG. 

Eerder werd al bekend dat Scapino de inventaris van alle 128 shop-in-shops van Aktiesport in de Scapino-winkels heeft overgenomen. Dit zijn alle verkooppunten die Aktiesport in de schoenenwinkels had.