De aandelenkoersen van luchtvaartbedrijven, hotelketens en reisorganisaties zijn na de aanslagen in Brussel flink onderuit gegaan op de Europese beurzen. 

Bij de luchthaven Zaventem en bij meerdere metrostations deden zich dinsdagochtend explosies voor, waarbij tientallen doden en gewonden zijn gevallen. 

Luchtvaartbedrijven kregen op de beurzen de zwaarste klappen te verwerken. Air France-KLM zakte 4 procent en Lufthansa verloor 1,3 procent. Prijsvechter Ryanair zakte tot 2,2 procent in de min.

Ook hotelketens zoals Accor en InterContinental Hotels leverden in. Die daalden met respectievelijk 3,9 en 1,6 procent. Reisorganisaties Thomas Cook en TUI daalden 3 tot 4 procent.

Stempel

De aanslagen in Brussel drukten aanvankelijk een stempel op de beurskoersen, maar later op de dag werden de verliezen grotendeels goedgemaakt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde rond 15.55 uur nog 0,5 procent lager op 441,79 punten. De MidKap ging 0,3 procent omlaag tot 672,38 punten. De AEX sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 443,12 punten. En de MidKap eindigde 0,1 procent in de min op 673,47 punten.

De beurs in Brussel sloot 0,2 procent hoger en de graadmeters in Londen en Parijs eindigden 0,1 procent in de plus. In Frankfurt kreeg de DAX er zelfs 0,4 procent bij.