WW'ers die door een wijziging van de wet vorig jaar een lagere uitkering ontvingen, krijgen weer meer geld.

Het zogenoemde WW-lek voor de betreffende werknemers wordt daarmee ''afdoende'' gerepareerd, aldus minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Hij baseert dat op berekeningen. De aanpassing is bedoeld voor seizoenswerknemers, uitzendkrachten en werknemers die een jaarcontract hadden.

Vakbonden wezen vorig jaar op ''dramatische gevolgen'' van het nieuwe zogenoemde Dagloonbesluit voor starters, flexwerkers en herintreders. Een WW-uitkering kon vanaf 1 juli 2015 veel lager uitvallen.

Vanaf juli moment werden ook maanden waarin niet is gewerkt, meegenomen in de berekening van de hoogte van de WW. Dat gaat veranderen. De WW-uitkering wordt dan berekend op basis van wat er verdiend is in de maanden dat iemand werkte.

Aanpassingen

Het is niet de eerste keer dat Asscher praat over mogelijke aanpassingen van de Wet werk en zekerheid. Zo kondigde hij eind februari een overgangsregeling aan om een negatief bijeffect van de transitievergoeding te corrigeren.

En eerder deze maand zei Asscher bereid te zijn de transitievergoeding voor werknemers na twee jaar ziekte te schrappen, als de werkgever zich aantoonbaar goed heeft ingespannen voor reïntegratie.