De topman van Telecom Italia, Marco Patuano, zal op korte termijn zijn vertrek aankondigen vanwege een ruzie met Vivendi, de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van twee anonieme bronnen binnen het bedrijf. De directeur heeft zijn ontslagpapieren nog niet getekend.

Voorzitter Giuseppe Recchi zal de taken van Patuano waarnemen totdat er een vervanger is voor de topman. Patuano krijgt mogelijk een gouden handdruk van 7 miljoen euro mee als hij vertrekt.

Het Franse Vivendi, dat een belang van 25 procent heeft in Telecom Italiä, en Patuano liggen al zeven maanden overhoop met elkaar.

Thuismarkt

Vivendi wil dat Telecom Italia, de grootste telecomaanbieder van Italië, zich meer gaat focussen op de thuismarkt. Als onderdeel van deze strategie wil Vivendi dat het Braziliaanse onderdeel TIM Participações verkocht wordt.

Onlangs was er een vergadering tussen het topmanagement van Vivendi en Patuano over de strategie. Maar zoals het nu lijkt, is geen overeenstemming bereikt over de te nemen stappen.

Telecom Italia rapporteerde in 2015 een nettoverlies van 72 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 1,35 miljard euro een jaar eerder.