Alle 62 vestigingen van de failliete winkelketen V&D gaan volgende week tijdelijk openen voor een laatste uitverkoop. 

De curatoren hebben overeenstemming bereikt met leveranciers en verhuurders van winkelpanden over de laatste liquidatieverkoop. Ook is er personeel gevonden om de winkels te bemannen.

De winkels gaan gespreid woensdag, donderdag of vrijdag open. Wat er precies in de winkels wordt verkocht is niet bekendgemaakt. Er zijn al restvoorraden verkocht aan opkopers.

De grootste warenhuisketen van Nederland ging vorige maand definitief ten onder, nadat een doorstart onhaalbaar was gebleken. Supermarktconcern Jumbo lijfde wel de La Place-restaurants van V&D in. De opbrengsten van de tijdelijke heropening gaan naar de schuldeisers. Die hebben zo'n 100 miljoen euro aan vorderingen uitstaan.

Opbrengst

Leveranciers ontvangen een deel van de opbrengst van de spullen die dan nog in de winkels worden verkocht. Het gaat om 20 procent van de inkoopwaarde. 

Leveranciers die bereid zijn hun voorraad die nog bij V&D ligt op deze manier te verkopen, kunnen onderhandelen over de mogelijke verkoop van de voorraad.

Brancheorganisatie Modint vindt de geboden vergoeding "aan de lage kant", zo liet de advocaat Sjoerd Warringa vrijdag namens Modint aan NU.nl weten. "20 procent van de inkoopwaarde is echt bizar weinig", zegt Warringa. "Dat is echt een fooi."

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds