De onderhandelingen over een overname van de winkels van Perry Sport en Aktiesport door het Britse bedrijf JD Sports Fashion zijn in een vergevorderd stadium.

Een woordvoerder van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) meldt vrijdag dat het Britse bedrijf nu nog de enige partij aan de onderhandelingstafel is.  

JD Sports Fashion vroeg donderdag al toestemming voor de overname aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zo blijkt donderdag uit een melding bij de toezichthouder. 

"De onderhandelingen kunnen volgende week klaar zijn, maar het kan ook nog langer duren", zegt de woordvoerder. "De situatie is ingewikkeld, omdat het over verschillende typen winkels gaat."

Webwinkels

De onderneming zou interesse hebben in 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport. JD Sports Fashion zou ook de beide webwinkels en de overige activa van de sportketens overnemen.

De ACM zal de melding onderzoeken en beoordelen over er na een mogelijke overname nog voldoende concurrentie overblijft. De toezichthouder maakt binnen vier weken bekend of de overname door mag gaan.

JD Sports is onderdeel van Pentland Group PLC en is gespecialiseerd in de verkoop van sportkleding, -schoenen, -artikelen en -accessoires. JD Sports exploiteert meer dan achthonderd winkels en heeft ook meerdere vestigingen verdeeld over Nederland.

Onderhandelingen

De curator heeft in de afgelopen weken met tenminste negen serieuze partijen onderhandeld over doorstarts van verschillende ketens en merken van USG. 

Eerder werd al bekend dat Scapino de inventaris van alle 128 shop-in-shops van Aktiesport in de Scapino-winkels heeft overgenomen. Dit zijn alle verkooppunten die Aktiesport in de schoenenwinkels had.

Faillissement

USG ging in februari failliet. Het bedrijf heeft het net als andere detailhandelbedrijven moeilijk. Bovendien werden de ketens Perry Sport en Aktiesport hard geraakt door de recente faillissementen van V&D en Scapino. Daardoor werden 128 shop-in-shops van Aktiesport en elf van Perry Sport gesloten. 

USG exploiteert in totaal zo'n 350 winkels en heeft zo'n 2.500 werknemers. De medewerkers worden momenteel nog drie weken doorbetaald door het UWV. 

Video:

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds