Yourhosting mag de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud' niet langer gebruiken. Het hostingbedrijf delft het onderspit in een kort geding dat hierover was aangespannen door bierbrouwer Bavaria. 

De slogan lijkt te veel op de reclame van de bierproducent, zo oordeelt de Haagse kortgedingrechter woensdag.

Yourhosting maakt met zijn uiting inbreuk op de auteursrechten van Bavaria, die de slogan  'Zo, nu eerst 'n Bavaria' en later 'Zo. Nu eerst een Bavaria' gebruikte in zijn reclames. 

De eerste slogan is in 1985 in opdracht van de bierbrouwer ontwikkeld door een reclamebureau. Bavaria heeft zijn slogans laten vastleggen als woordmerken.

Yourhosting biedt onder meer clouddiensten aan. Het bedrijf gebruikte om reclame te maken voor zijn diensten onder andere de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud'.

Bavaria heeft het hostingbedrijf eerst gesommeerd het gebruik van de slogan te staken, maar Yourhosting weigerde. Hierop stapte de bierfabrikant naar de rechter. 

Originaliteit

Directeur Bart Carlier van Yourhosting merkt in een reactie op dat de uitspraak niets zegt over de schending van de merkrechten van Bavaria, maar betrekking heeft op de originaliteit van een deel van de slogan. "We verschillen hierover van mening."

Hoewel het hostingbedrijf teleurgesteld is over het vonnis, legt Yourhosting zich neer bij het vonnis. "Het doel van onze campagne is nooit geweest om Bavaria te schaden, maar om de link te leggen tussen Yourhosting en de cloud. Dat zullen we blijven doen, met slogans als 'To cloud or not to cloud'."