Verkoop personenauto's EU flink omhoog

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in februari met meer dan 14 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder.

In alle grote Europese automarkten was sprake van een dubbelcijferige groei. In Nederland daalde de verkoop echter. Dat maakte brancheorganisatie ACEA woensdag bekend.

In totaal werden vorige maand meer dan 1 miljoen auto's verkocht in de EU-lidstaten. De Europese autoverkoop nam daarmee voor de dertigste maand op rij toe. Van de grote automarkten liet Italië de sterkste verkooptoename zien (plus 27,3 procent), gevolgd door Frankrijk (plus 13 procent). In Nederland ging de verkoop met 15 procent omlaag naar ruim 28.000 auto's.

Volkswagen

Het best verkochte automerk in de EU was Volkswagen, met ruim 120.000 wagens. Daarna kwamen Renault, Opel en Peugeot.

Het marktaandeel van het gehele Volkswagen-concern (met ook merken als Skoda, Seat, Audi en Porsche) daalde in februari naar 23,9 procent, van 25,3 procent een jaar eerder. Het is de zesde maand op rij dat het door een fraudeschandaal geteisterde Volkswagen zijn marktaandeel ziet dalen. Ook het marktaandeel van Renault, Citroën, Toyota en Nissan kromp.

Fiat behaalde juist een groter marktaandeel. Andere stijgers waren onder meer Mercedes-Benz, Kia, Volvo en Mazda.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie