'Mogelijk in april weer overleg over olieproductie'

Oliekartel OPEC en andere olieproducerende landen overleggen waarschijnlijk volgende maand weer over een bevriezing van de productie.

Dat meldt persbureau Reuters maandag op basis van bronnen rond de OPEC.

Eigenlijk zou komend weekeinde in Rusland vergaderd worden over een handhaving van de productie, maar die bijeenkomst wordt volgens de ingewijden dus uitgesteld.

In februari spraken Saudi-Arabië, Venezuela en Qatar af met Rusland, dat geen lid is van het OPEC-kartel, dat de productie op het niveau van januari bevroren moet worden. Dat besluit zou de olieprijzen moeten stutten. Het komende overleg zou, evenals het vorige, in Doha plaatsvinden.

Voorwaarde voor een productiebevriezing is dat andere grote olieproducerende landen meedoen aan de deal. Iran heeft juist te kennen gegeven zijn productie fors te gaan verhogen, na het wegvallen van de internationale sancties tegen het land.

Zondag werd bekend dat Iran bereid is om te praten over een mogelijke beperking van de Iraanse olieproductie.

De olieprijzen gingen maandag weer omlaag. De prijs van Brent daalde bijna 3 procent tot 39,22 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie werd 3 procent goedkoper bij 37,36 dollar per vat.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie