Producent fruitdrank Wicky boekte meer winst in 2015

Sap- en frisdrankproducent Refresco Gerber, maker van onder meer Wicky-limonade, heeft 2015 afgesloten met meer winst dan een jaar eerder. 

Het bedrijf profiteerde onder meer van lagere grondstofprijzen, die het echter ook deels doorberekende aan klanten. Daardoor liep de omzet licht terug.

Refresco behaalde een jaaromzet van 2,02 miljard euro, 1 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst steeg met 8 procent naar 41,8 miljoen euro. In het vierde kwartaal zakten de opbrengsten met 5,5 procent naar 471 miljoen euro, maar vervijfvoudige de winst tot 24,6 miljoen euro.

De Rotterdamse producent verkocht in totaal 6,1 miljard liter frisdrank en sap. Dat komt neer op een groei van 2,1 procent. Voor dit jaar voorziet Refresco de verkoop op eigen kracht verder op te voeren. Wel zal de winstmarge licht lager uitvallen dan vorig jaar.

A-merken

De volumegroei zal net als afgelopen jaar vooral gedreven worden door een hogere productie van frisdrank voor A-merken als Coca-Cola en Liptonice, zei Roelofs. De verkoop van huismerken groeit minder hard, omdat dat een meer verzadigde markt is, aldus de topman.

Refresco is bezig een bottelfabriek van PepsiCo in de Duitse stad Hamburg over te nemen. Dat onderstreept het belang van dat marktsegment voor het bedrijf. Er zullen de komenden tijd meer van zulke deals volgen, voorspelde Roelofs.

Lees meer over:
Tip de redactie