Passagiers die met Delta Air Lines naar Schiphol vliegen, krijgen voortaan ook overstapmogelijkheden op vluchten naar een tiental bestemmingen van prijsvechter Transavia. 

Dat maakte de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM, het moederbedrijf van Transavia, woensdag bekend.

Delta Air Lines biedt tot negentien retourvluchten per dag aan vanuit de Verenigde Staten naar Schiphol. Passagiers kunnen al kiezen uit een groot aantal aansluitende KLM-vluchten naar andere steden in of net buiten Europa. Daar komen vier nieuwe bestemmingen bij, in Spanje, Griekenland en Marokko.

Vakantiebestemmingen in het gebied rond de Middellandse Zee doen het zowel in de zomer- als de wintermaanden goed bij Amerikaanse toeristen, zei Europees directeur Nat Pieper van Delta in een toelichting. Dankzij de samenwerking met Transavia kan het bedrijf zijn aanbod vergroten.

Transavia maakte afgelopen najaar bekend dat het vanaf dit jaar ook in Nederland de capaciteit stevig gaat uitbreiden. De vloot groeit de komende jaren van dertig naar veertig vliegtuigen.

De samenwerking met Delta kan helpen de extra beschikbare stoelen te vullen. Transavia Nederland mikt op minstens 10 miljoen passagiers in 2020. In 2014, het laatste jaar waarvan cijfers bekend zijn, waren dat er nog 6,5 miljoen.