Zalando heeft afgelopen jaar flink meer winst geboekt dan in 2014. Het Duitse webwinkelbedrijf profiteerde onder meer van fiks stijgende verkopen. 

Onder de streep bleef ruim 121 miljoen euro over, tegen 47 miljoen euro een jaar eerder.

Zalando zag de omzet met ruim een derde oplopen tot 2,96 miljard euro. Voor dit jaar gaat de populaire schoenen- en kledingverkoper uit van een verdere omzetgroei, weliswaar niet zo sterk als in 2015, maar wel aan de bovenkant van de bandbreedte van 20 tot 25 procent waar het bedrijf op de middellange termijn op mikt.

''Onze marktpositie is nog nooit zo sterk geweest en we zijn nog nooit tegen zoveel fantastische kansen aangelopen'', zegt directielid Rubin Ritter in een toelichting.

Kledingsetjes

Sinds vorig jaar kunnen consumenten met enkele muisklikken complete kledingsetjes bestellen bij het webbedrijf. Daardoor ging de gemiddelde aankoopprijs per bestelling omhoog. Ook doet Zalando steeds meer met verkopen via apps op smartphones en tablets.

Het succes van het bedrijf heeft echter ook een keerzijde. Zo ontstond de afgelopen jaren veel ophef over slechte arbeidsomstandigheden in magazijnen van Zalando.

Medewerkers zouden over de kling worden gejaagd met zwaar werk, terwijl ze niet mogen zitten. Ook zouden er regelmatig ambulances naar Zalando uitrukken om medewerkers met gezondheidsproblemen te helpen. Zalando heeft ongeveer tienduizend mensen in dienst.