ISTANBUL - Het Duitse concern ThyssenKrupp ziet wel wat in een fusie van zijn staaldivisie met het Brits-Nederlandse Corus. Dat is voor de Duitsers een mogelijke optie om te komen tot de noodzakelijk geachte verdere concentratie in de Europese staalindustrie.

Dat heeft de topman van de staaldivisie van ThyssenKrupp, Ulrich Middelmann, verklaard tegen de zakenkrant Financial Times. Hij zei tijdens een staalcongres in Istanbul dat nog geen formele besprekingen met andere bedrijven zijn begonnen en dat ThyssenKrupp bij het streven naar krachtenbundeling alleen op vriendschappelijke basis te werk zal gaan.

Middelmann liet zich lovend uit over Corus. Hij noemde het productiebedrijf in IJmuiden "zeer indrukwekkend" en zei dat het concern een goed productenpakket heeft voor sectoren als de auto-industrie en de bouw. De topman van Corus, Philippe Varin, wilde in Istanbul niet reageren. "Ik geef geen commentaar op speculatieve zaken."

Corus staat op de negende plaats van de wereldranglijst van staalproducenten en ThyssenKrupp tiende. Samen zouden de twee met een jaarproductie van 36 miljoen ton de derde plaats bezetten.