Behalve Utrecht is ook Apeldoorn niet van plan om in zee te gaan met Buurtzorg Nederland. Dat bedrijf wil het werk van het noodlijdende TSN overnemen, maar alleen in gemeenten die daar volgens het bedrijf voldoende voor betalen.

Apeldoorn heeft er geen extra geld voor over, liet het donderdag weten. In de gemeente levert TSN aan 270 thuiszorg. De Gelderse stad zegt dat ze 40.000 euro extra kwijt zou zijn als Buurtzorg dat werk zou overnemen.

"Als we Buurtzorg extra geld zouden geven, zouden we ook de andere aanbieders moeten compenseren en dan hebben we het over een half miljoen euro, alleen al dit jaar. Voor dat geld is dan geen enkel huis extra schoongemaakt''. 

Naast Utrecht en Apeldoorn hebben Woudenberg, Nijmegen, Winterswijk, Doetinchem en Losser in ieder geval al aangegeven niet in zee gaan met Buurtzorg. 

Vergelijken

Toch zijn er ook gemeenten die wel in zee gaan met de thuiszorgaanbieder. Zo meldt Omroep Flevoland dat bijvoorbeeld de gemeente Dronten voor Buurtzorg heeft gekozen.

Andere gemeenten zijn er nog niet uit en laten de deadline van Buurtzorg verstrijken, omdat ze meerdere aanbiedingen willen vergelijken. 

Buurtzorg heeft de deadline voor overname van de acitiviteiten ook al meerdere keren opgeschoven.