Peking heeft New York ingehaald als de stad met de meeste miljardairs ter wereld. Er wonen nu 100 miljardairs in Peking, tegen 95 miljardairs in New York.

Dit meldt Hurun, dat een magazine uitbrengt en jaarlijks een lijst van rijkste mensen publiceert. De Chinese hoofdstad kreeg er 32 nieuwe miljardairs bij, terwijl er in New York maar vier bijkwamen.

Ook als land heeft China de Verenigde Staten ingehaald. Zo zijn er nu 568 miljardairs in het Aziatische land, tegen 535 in de VS.

Opgeteld hebben al die Chinese rijken een vermogen van 1,4 biljoen dollar, ongeveer de economie van Australië.

Hoewel het aantal superrijken groeit in China, zijn de rijkste miljardairs ter wereld nog steeds vooral Amerikanen. Volgens Hurun, die een andere methode gebruikt dan bijvoorbeeld Forbes, is Bill Gates de rijkste man op aarde met een vermogen van 80 miljard dollar. Warren Buffett, bekend als investeerder, volgt met een geschat vermogen van 68 miljard dollar.

Nederland

De Spaanse mode-ondernemer Amancio Ortega staat op de derde plek met 64 miljard dollar. Volgens Hurun zijn er wereldwijd nu 2.188 miljardairs.

Charlene de Carvalho-Heineken, bekend van het gelijknamige biermerk, is de hoogst genoteerde miljardair van Nederland op de lijst. Volgens Hurun heeft zij een vermogen van 12 miljard vermogen.

In Nederland zouden volgens het rapport 11 miljardairs zijn. Gemiddeld zijn die 70,9 jaar oud, relatief hoog in Europa, en zijn ze vooral actief in de drankindustrie.

Miljardairs per land