Intersport en Sports Direct zijn de voornaamste kandidaten om de sportketens Perry Sport en Akiesport van het failliete Unlimited Sports Group (USG) over te nemen.

Intersport zou niet het merk, maar de panden van Perry Sport willen hebben, aldus detailhandeldeskundige Paul Moers tegenover De Telegraaf.

Moers zegt gehoord te hebben dat Intersport met franchisers wil gaan werken in de winkels die het kan overnemen. Intersport, een inkooporganisatie voor sportkleding met wortels in Zweden en Zwitserland, heeft zo'n 5.300 winkels in veertig landen.

Sports Direct

Sports Direct heeft ongeveer zevenhonderd winkels in twintig Europese landen waarvan er 455 zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland zijn zes winkels van Sports Direct.

Curator Toni van Hees meldde woensdag dat er veel interesse was voor de vestigingen van Perry Sport en Aktiesport. ''Het zijn mooie winkels van Perry Sport en Aktiesport die voor een belangrijk deel winstgevend zijn", aldus Van Hees. ''Er is dus zeker veel belangstelling voor."

Video: Hoe werkt een faillissement?

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds