De voormalig handelaar van JPMorgan Chase die verantwoordelijk wordt gehouden voor verliezen ter waarde van 6,2 miljard dollar in 2012, heeft na een lange stilte van zich laten horen.

Naar persbureau Bloomberg heeft hij een brief gestuurd van 3,5 pagina's waarin hij stelt dat veel van de transacties die hij uitvoerde werden aangestuurd door het management.

Bruno Iskil, een Fransman die in Londen werkte bij de Amerikaanse bank, verliet de bank in 2012 en ging het jaar daarop een deal met de Amerikaanse justitie aan om te getuigen tegen zijn meerderen en een junior collega. 

In veel financiële media wordt Iskil de 'London Whale' genoemd, een naam die andere handelaren de persoon gaven die enorme transacties aanging.

Volgens Iskil werd hij meerdere malen geïnstrueerd door het management om de strategie uit te voeren die uiteindelijk voor de enorme verliezen zorgde. Hij is verder niet blij met de bijnaam 'London Whale' en stelt dat de beslissing van justitie om hem niet te vervolgen duidelijk maakt dat hij niet schuldig is.