Unlimited Sports Group, het moederbedrijf van onder andere Perry Sport en Aktiesport, heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de rechtbank in Amsterdam.

Dat bevestigt een woordvoerster van de rechtbank maandag aan NU.nl na berichtgeving hierover van het Algemeen Dagblad (AD). De krant baseert zich op een brief die de directie van Unlimited Sports Group (USG) aan het personeel heeft gestuurd. 

De woordvoerster van de rechtbank benadrukt dat het alleen om het moederbedrijf gaat en niet om de winkels die onder de holding vallen. Op het hoofdkantoor van USG is niemand bereikbaar voor commentaar. 

De retailketen zou vooral last hebben van de recente faillissementen van V&D en van de schoenenwinkels van MacIntosh.

Partners

"Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG", staat er in de brief. Er waren elf zogenoemde shop-in-shops van Perry Sport in verschillende V&D's en 128 van Aktiesport in vestigingen van Scapino.

In tegenstelling tot V&D maakt Scapino wel een doorstart, maar in de nieuwe plannen zou Aktiesport niet meer voor komen.

"Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding", zo citeert het AD de personeelsbrief.

Zwaar weer

Aktiesport heeft naast de shop-in-shops nog eens 32 losse winkels. Perry Sport heeft naast V&D-verkooppunten nog 42 op zichzelf staande vestigingen. Unlimited Sports Group heeft zestien verschillende merken in Europa met 350 winkels. In totaal werken er meer dan 2.500 mensen.

De traditionele detailhandel verkeert al langer in zwaar weer. Winkelketens zien hun omzetten dalen als gevolg van de opkomst van online winkels en de groeiende populariteit van budgetwinkels zoals Action en Primark.

Video: Hoe werkt een faillissement in 60 seconden

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?