De bestuursvoorzitter en financiële topman van Novisource treden af, omdat een meerderheid van de aandeelhouders het vertrouwen in hen heeft verloren.

CEO Willem van der Vorm en CFO Bram Schot hebben zelf besloten om hun functie neer te leggen, meldt de beursgenoteerde aanbieder van interim-professionals maandag.

Ze treden af op een nog nader te bepalen moment. "Kern van het verschil van inzicht dat aan het licht is gekomen, betreft de wijze waarop de komende jaren de verdere uitbouw van de activiteiten van Novisource gestalte dient te worden gegeven", aldus het bedrijf.

"Met het ter beschikking stellen van hun functie wil de raad van bestuur Novisource de ruimte bieden om uit deze dreigende impasse te geraken."

Uit voorlopige resultaten van de Novisource Groep blijkt dat de omzet in 2015 met een derde is gestegen naar 56 miljoen euro. In 2014 ging het nog om een omzet van 42 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat, geschoond voor buitengewone posten, kwam uit op ruim 500.000 euro. In 2014 ging het om 420.000 euro.