De Canadese winkelketen Hudson's Bay wil zestig vestigingen openen in Nederland. Daarmee zou het de grootste warenhuisketen in het land worden.

Het zou gaan om filialen van het Belgische Galeria Inno en Saks Fifth Avenue Off 5th-zaken, bekend vanuit de Verenigde Staten. Het bedrijf wil de eerste winkels in 2017 openen, ongeacht een eventuele doorstart van de V&D-keten, melden bronnen die nauw bij de onderhandelingen betrokken zijn aan De Volkskrant.

In totaal moeten de locaties ruimte bieden voor zevenduizend tot negenduizend werknemers. Tevens staat de Canadese keten nadrukkelijk open voor een samenwerking met de La Place-restaurants.

Tegenover de krant bevestigt Richard Baker, bestuursvoorzitter van Hudson's Bay, de interesse in de Nederlandse markt. "Als onderdeel van onze groeistrategie onderzoeken wij al een tijd de mogelijkheid een select aantal Europese landen te betreden. Daar hoort Nederland zeker bij."

Afspraken

Na het faillissement van V&D in januari zijn er intensieve gesprekken geweest tussen delegaties van de Canadese keten en vastgoedeigenaren in Nederland.

Daarnaast zou ook gesproken zijn met architecten en aannemers. De krant schrijft dat er reeds afspraken zijn gemaakt. Maar het is niet precies duidelijk om wat voor afspraken het gaat.

Hudson's Bay bezit momenteel naast België ook panden en zaken in Duitsland. In dat land heeft de keten 137 winkels van het Duitse Kaufhof overgenomen. In België zijn zestien zaken van het merk Galerio Inno in bezit.