De Japanse bierbrouwer Asahi Group wil de bierbedrijven Grolsch, Peroni en Meantime overnemen van SABMiller voor zo'n 2,6 miljard euro. 

Dat meldden de betrokken partijen woensdag, nadat de Japanse zakenkrant Nikkei de deal eerder op de dag al had aangekondigd.

Een eventuele overname hangt onder andere af van het rondkomen van de fusie tussen SABMiller en AB-Inbev.

De verkoop van Grolsch en Peroni is onderdeel van nog een grotere overname in de biersector. Bierreuzen AB-Inbev en SABMiller willen samengaan in een overname die ruim 100 miljard euro waard is. De concerns wilden eventuele bezwaren van mededingingstoezicht voor zijn door Grolsch en Peroni van de hand te doen. 

Grootste brouwer

Asahi is in Japan de grootste brouwer met een marktaandeel van 38 procent. Het bedrijf zou buiten Japan meer activiteiten willen hebben omdat de bierverkoop in het Aziatische land achterblijft. De bevolking vergrijst en wijn wordt populairder.

Het Japanse bedrijf is onder andere investeringsmaatschappijen KKR, PAI Partners en EQT te snel af. Ook de Thaise bierbrouwer Thai Beverage zou interesse in Grolsch en Peroni hebben gehad.

Als een overeenkomst doorgaat, zou het de grootste buitenlandse overname voor een Japanse bierbrouwer zijn.