Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Transport

Transportsector positief over 2015

Ondernemers in de transportsector zijn overwegend positief over het afgelopen jaar, maar de lage prijzen blijven een bron van zorg. Dat schrijft brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) woensdag op basis van onderzoek onder haar eigen leden.
Door ANP

De branche profiteerde ook vorig jaar van de aantrekkende Nederlandse economie. Daardoor kon de stijgende lijn die in 2014 voorzichtig was ingezet, worden doorgetrokken. Zowel de bedrijvigheid als de omzet nam toe. De winst nam minder sterk toe, maar bereikte toch het hoogste niveau in vijf jaar, aldus TLN.

Dat wil niet zeggen dat de crisis definitief tot het verleden behoort. Driekwart van de ondernemers zegt ontevreden te zijn over de prijzen, die nog altijd ver achterblijven bij de volume- en omzetgroei. Daar is afgelopen jaar amper iets aan veranderd. Veruit de meeste transporteurs hebben de prijzen niet zien stijgen.

Van de vervoersbedrijven profiteren verhuizers het meest van het economisch herstel, dat de woningmarkt volop in beweging heeft gezet. Maar ook vervoerders van bijvoorbeeld dieren en bloemen merken dat het economisch klimaat is verbeterd, en rekenen bovendien op een verdere vooruitgang.

Over het algemeen zien transportondernemers 2016 met vertrouwen tegemoet. De overgrote meerderheid rekent op een jaar dat minstens zo goed wordt als 2015. TLN merkt daarbij op dat zijn leden doorgaans aan de voorzichtige kant zijn met hun voorspellingen.


Lees meer over:

TLN

Aanbevolen artikelen