De Eindhovense computerwinkelketen Paradigit is failliet verklaard. 

De rechtbank in Den Bosch heeft het faillissement dinsdag uitgesproken, meldt het bedrijf.

"Dit als gevolg van de aanhoudende malaise in de retailmarkt, die helaas ook aan Paradigit niet voorbij is gegaan", aldus de keten.

Het faillissement geldt voor twaalf winkels en de vijf shop-in-shops die de keten in vestigingen van de V&D heeft. Ook het distributiecentrum PDC in Eindhoven is failliet verklaard. In totaal worden zo'n tweehonderd medewerkers door het faillissement geraakt.

Het bedrijf zegt met de curator te willen praten over de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart. "Paradigit zal er alles aan doen om de bestellingen die zijn en worden geplaatst bij deze ondernemingen op de gebruikelijke wijze en termijn af te handelen."

Webwinkel

De webwinkel Paradigit.nl kan open blijven, omdat dit een zelfstandig bedrijf is. Volgens de keten is dit een "zelfstandige en financieel sterke onderneming".

De keten maakte afgelopen zomer bekend tien van de 22 vestigingen te zullen sluiten. In december kondigde het bedrijf nog aan shop-in-shops in de V&D te openen. Het bedrijf had er tien in de planning. Maar slechts enkele weken later werd V&D failliet verklaard.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds