Roland Kahn, eigenaar van de Nederlandse kledingketen CoolCat, wil de failliete warenhuisketen V&D overnemen.

Dat meldt RTL Z op basis van een interne brief die in handen is van de nieuwszender. 

Volgens de televisiezender is de overeenkomst bijna rond, alleen financierder ING moet nog akkoord gaan. Het is nog onduidelijk hoeveel vestigingen er worden overgenomen, de vastgoedeigenaar moet de panden van V&D aanbieden aan de nieuwe eigenaar.

Een woordvoerder van V&D wilde niet bevestigen dat CoolCat V&D overneemt. Hij wilde alleen kwijt dat het om een Nederlandse partij gaat. CoolCat-eigenaar Kahn noemt het bericht tegenover verschillende media een broodjeaapverhaal.

Dichtbij

De curatoren van V&D meldden vrijdagochtend dat zij dichtbij een doorstart van de retailketen zijn. Er werd bekendgemaakt dat er nog één overnamekandidaat in de running is. Die onderhandelingen naderen de eindfase, zei de woordvoerder.  

De curatoren hopen de zaak zo snel mogelijk af te ronden, maar het is nog niet bekend hoeveel winkels er blijven bestaan of wat de gevolgen zijn voor de vijfduizend werknemers.

Op 26 januari werd al duidelijk dat de eveneens failliete restaurantketen La Place verkocht is aan supermarktbedrijf Jumbo Groep. Dit betekent dat de onderhandelende partij ook met Jumbo zaken moet afstemmen.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds