De curatoren van V&D zijn dichtbij een doorstart van de retailketen. Inmiddels is er nog één overnamekandidaat in de running en naderen de onderhandelingen de eindfase. 

Een woordvoerder van V&D zegt vrijdag tegen NU.nl dat er nog geen uitspraken kunnen worden gedaan over het mogelijk voorbestaan van het merk V&D, na berichtgeving hierover in De Financiële Telegraaf (DFT).

De curatoren hopen de zaak zo snel mogelijk af te ronden, maar het is nog niet bekend hoeveel winkels er blijven bestaan of wat de gevolgen zijn voor de vijfduizend werknemers.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds

La Place

Vorige week werd al duidelijk dat de eveneens failliete restaurantketen La Place verkocht is aan supermarktbedrijf Jumbo Groep. Dit betekent dat de onderhandelende partij ook met Jumbo zaken moet afstemmen.

De potentiële koper van V&D wil wel zoveel mogelijk winkels open houden. Ook Jumbo heeft daar baat bij, omdat veel La Place-restaurants in V&D-winkels gevestigd zijn.

In hoeverre dat lukt, is ook afhankelijk van de verhuurders van de winkelpanden. Die werkten vorig jaar in meerderheid constructief mee aan een herstructurering bij V&D, maar moeten nu in sommige gevallen opnieuw over de streep worden getrokken.

Tijdlijn V&D