De Amerikaanse speelgoedfabrikanten Hasbro en Mattel komen af ten toe bijeen om de mogelijkheden voor een fusie te bespreken. 

Bronnen rond die gesprekken zeiden donderdag dat Hasbro, het bedrijf achter onder anderen My Little Pony en Transformers, Mattel eind vorig jaar voor het eerst benaderde. Mattel werd vooral groot als bedenker van de pop Barbie.

Details over de structuur van de bedrijfscombinatie konden de ingewijden niet geven en beide bedrijven onthielden zich van commentaar.

Mattel verloor de afgelopen jaren marktaandeel aan Hasbro, dat hoge ogen gooide met zijn langharige, kleurrijke paardjes. Met een licentie voor de productie van speelgoed rond de succesvolle film Star Wars: The Force Awakens heeft Hasbro bovendien nog een potentiële kaskraker op zak.

Volgens marktpartijen zouden de twee het samen beter tegen het Deense Lego kunnen opnemen dan op eigen kracht. Beleggers konden de speculatie wel waarderen en zetten Hasbro 1,3 procent in de plus en Mattel op een winst van 3,5 procent.