Accountantsbedrijf PwC heeft eind vorig jaar 25 miljoen euro betaald aan de boedel van het failliet verklaarde duurzame energiebedrijf Econcern. 

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd faillissementsverslag over Econcern. Met de schikking komt een einde aan een langlopend geschil tussen de curatoren van Econcern en PwC.

Naar aanleiding van een klacht van de curatoren werden twee accountants van PwC, die de jaarrekening van 2007 van Econcern goedkeurden, eind 2014 voor een maand geschorst. Volgens de tuchtrechter voerden zij onvoldoende controle uit op de cijfers van het bedrijf. PwC ging tegen dit oordeel in beroep.

Geen verdere stappen

Met de schikking van 25 miljoen euro is een einde gekomen aan dit beroep. Tegelijkertijd zien de curatoren af van verdere stappen tegen PwC.

Econcern ging in 2009 failliet, nadat de onderneming voor de tweede keer in korte tijd in grote financiële problemen was gekomen. Het Utrechtse bedrijf telde vlak voor het faillissement nog 1.200 medewerkers, bij activiteiten in meer dan twintig landen.