Investeringsbedrijf Sun Capital is niet betrokken bij een eventuele doorstart van warenhuis V&D. 

De voormalige eigenaar van de keten, die op oudjaarsdag failliet werd verklaard, neemt niet deel aan de gesprekken die momenteel nog met twee partijen gaande zijn, bevestigt een woordvoerder van V&D een bericht in de de Volkskrant

Volgens de woordvoerder zal er in ieder geval voor half februari duidelijkheid komen over de toekomst van het warenhuisbedrijf. 

Sun Capital was tot het faillissement werd uitgesproken de eigenaar van V&D. Omdat het de investeerder niet lukt het bedrijf weer winstgevend te maken, werd uiteindelijk het faillissement aangevraagd.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds

Ondernemingsraad

Eerder liet de ondernemingsraad (or) van V&D al weten graag te zien dat Sun Capital "zijn handen in de toekomst afhoudt van het warenhuis".  De or heeft daarvoor in januari een verzoek ingediend bij de curatoren. De investeerder houdt te weinig rekening met de belangen van V&D, vindt de or.

Vorige week werd duidelijk dat de eveneens failliete restaurantketen la Place verkocht is aan supermarktbedrijf Jumbo Groep.  

Volgens de curatoren betekent die transactie dat de kans op een succesvolle doorstart van de warenhuizen van V&D aanzienlijk vergroot wordt.