MADRID - Het Spaanse bouwconcern Dragados, sinds vorige maand eigenaar van het Nederlandse HBG, heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. Concurrent ACS, die onlangs een controlerend belang in Dragados verwierf, wist het resultaat aanzienlijk te verbeteren.

Volgens vrijdag gepubliceerde cijfers ging de nettowinst van Dragados in het eerste kwartaal omlaag met 2,6 procent van 40,5 miljard euro tot 39,4 miljoen euro, een lager bedrag dan analisten hadden verwacht. De omzet nam toe met 9,2 procent van 1,09 tot 1,19 miljard euro. De orderportefeuille beliep eind maart 7,38 miljard euro.

ACS (Actividades de Construccion y Servicios) wist de nettowinst te vergroten met 20,2 procent van 27,1 miljoen euro tot 32,5 miljoen euro. Dat resultaat lag aan de bovenkant van de prognoses van analisten. De omzet groeide met 15,1 procent van 841 miljoen euro tot 968 miljoen euro. De orderportefeuille van de bouwdivisie bedroeg eind maart 3,3 miljard euro en die van de dienstverleningstak 3,57 miljard euro.

ACS verwierf een controlerend belang in Dragados kort nadat dat concern HBG had ingelijfd. Sindsdien zijn er geruchten dat ACS het Nederlandse bedrijf wil doorverkopen. HBG sprak dat afgelopen vrijdag tegen.